Sjutra počinje rekonstrukcija magistralnog puta Tivat – Jaz

Predsjednik Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović će u petak, 11. avgusta, sa saradnicima ozvaničiti početak rekonstrukcije magistralnog puta M-2 aerodrom Tivat – Jaz, najavljeno je iz Vlade.

„Riječ je o jednoj od najfrekventnijih i najopterećenijih saobraćajnica u Crnoj Gori, a dužina dionica koja je predmet rekonstrukcije iznosi 16 km. Trasa budućeg bulevara prolazi preko teritorije tri opštine: Tivat, Kotor i Budva“, navode iz Vlade i dodaju:

„Rekonstrukcija dionice podrazumijeva izgradnju moderne saobraćajnice bulevarskog tipa, koja će imati po dvije saobraćajne trake u pravcu kretanja (ukupno: 4 x 3,25m), obostrane trotoare (ukupno: 2 x 2m) i razdjelni pojas (2 m), a biće izgrađen i novi cjevovod Regionalnog vodovoda u cilju poboljšanja napajanja vodom u tri opštine.“

U skladu sa zahtjevima EBRD banke, iz čijih se kreditnih sredstava finansira ovaj projekat, za radove je izabran kineski konzorcijum Shandong Foreign Economic & Technical Cooperation Co., Ltd & Shandong Luqiao Group Co Ltd, čija je ponuda iznosila 53.915.261,77 evra bez PDV-a.

„Rok za završetak radova je dvije kalendarske godine od uvođenja izvođača radova u posao“, kažu u saopštenju.

Početak sjutrašnjih aktivnosti planiran je za 10.00 sati, nakon čega će se medijima osim Abazovića obratiti i Cai Kun, generalni direktor kompanije Shandong International Economics&Technical Cooperation Group, Fan Kun – ambasador Narodne Republike Kine, Radomir Vuksanović – direktor Uprave za saobraćaj i Borislav Ivanković – direktor Regionalnog vodovoda.

Foto: gov.me

NIKŠIĆ PROGNOZA