Sindikat Instituta Igalo ne podržava odluku ugostitelja: Nećemo obustaviti prijem pacijenata

Na najavu ugostitelja Instituta Igalo da od sjutra neće primati-usluživati crnogorske pacijente, osim djece i nepokretnih, predsjednica Sindikata Instituta Marija Obradović kazala je za Novski portal da ugostitelji nisu nadležni za prijem pacijenata.

“Ne znam kako je to zamišljeno, posebno jer pričamo o sjutra. Pozvani su pacijenti na rehabilitaciju za narednih 15 dana, a ne sjutra. Tu odluku ne mogu da donesu konobari i kuvari, već menadžment i prijemna služba. Oni mogu da ne posluže obroke, ali ne mogu obustaviti prijem”, objašnjava dr Obradović.

Ona ističe da će sjutra redovno obavljati preglede svih pacijenata, pa i crnogorskih osiguranika i pružati terapijske usluge, kao i do sada.

“Sindikat ne stoji iza te odluke. Ali, stojimo iza odluke da se blokira trajekt. Ko je inicijator ove Odluke o obustavi prijema crnogorskih pacijenata, zaista ne znam”, kaže ona i dodaje da joj se čini da sve neko namjerno radi kako bi se razjedinili radnici Instituta.

Podsjetimo, za Novski portal su predstavnici ugostitelja potvrdili da će od sjutra stopirati prijem crnogorskih pacijenata, kao i da su obavjestili menadžment o tome.

Taj portal pokušao je da dobije v.d. direktora dr Sava Marića, da kaže šta o tome misli i kako će Institut od sjutra funkcionisati, ali, kažu, nije odgovarao na pozive.

Izvor: Novski portal

Foto: Institut Igalo

NIKŠIĆ PROGNOZA