Sekulić: Abazović i njegova svita bezočno lažu i crtaju mi metu, slijede tužbe

Poslanica DPS-a i nekadašnja ministarka ekonomije Dragica Sekulić optužila je premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića da joj crta metu. Poručila je da će zaštitu zatražiti pred sudskim organima.

“Dritan Abazović i njegova svita bezočno lažu i ljudima crtaju metu bez ikakve zadrške”, poručil je Sekulić na Twitteru, osvrnuvši se na to da je Abazović iznio sumnje u povezanost Ministarstva ekonomije na čijem čelu je tada bila Sekulić.

Abazović je u emisiji Okvir na RTCG kazao, između ostalog, da je u ovom slučaju odgovornost šira.

“Naročito Ministarstva ekonomije…”, poručio je Abazović.

Napomenimo, sudija za istragu Višeg suda u Podgorici odredio je pritvor do 30 dana bivšem direktoru EKO-fonda Jovanu Martinoviću i zaposlenom u toj kompaniji Andreju Nedoviću.

Bivši izvršni direktor Fonda za zaštitu životne sredine Jovan Martinović i zaposleni u toj kompaniji Andrej Nedović uhapšeni su početkom nedjelje po nalogu Specijalnog državnog tužilastva, zbog sumnje da su nepropisnom dodjelom emisionih kredita kompaniji Uniprom pribavili korist višu od 20 miliona eura.

“Ne želeći da utičem na tok postupka pred nadležnim tužilaštvom, ali imajući u vidu večerašnju lažnu i beskrupuloznu izjavu Dritana Abazovića na javnom servisu, dužna sam da zaštitim svoje ime, svoj rad i rad svojih nekadašnjih kolega iz Ministarstva ekonomije”, istakla je ona.

Sekulić je javno saopštila da u pripremi Zakona o klimi i Uredbi za njegovo sprovođenje, Ministarstvo ekonomije nije imalo nadležnosti niti je učestvovalo u njihovoj primjeni.

“Ja u tom procesu nikad ni jednu odluku nisam ni donijela ni potpisala jer na to nisam imala zakonsko pravo. S obzirom da se targetira tadašnje Ministarstvo ekonomije i ja kao tadašnja ministarka smatram da je ovo dirigovana hajka motivisana isključivo namjerom da uništi mene, moje ime i kredibilitet. Dritan Abazović i njegova svita bezočno lažu i ljudima crtaju metu bez ikakve zadrške”, dodala je Sekulić.

Poručila je da će zaštitu zatražiti sudskim putem.

“Kako ovo ne rade obični gradjani, već pojave koje je zapalo da vrše vlast, pojave koje je zapalo da im budu konsultanti, pojave koje je zapalo da im budu NVO na usluzi i mediji koji im vjerno služe, svi vrlo svjesni ovoga što rade, biću primorana da zaštitu zatražim sudskim putem”, zaključila je Sekulić.

Izvor: CdM

Foto: Screenprint TVCG

NIKŠIĆ PROGNOZA