Šehović: Opoziciji se djelovanje isključivo zasniva na ukidanju programa Evropa Sad 2

Iako su predstavnici opozicije od predsjednika države Jakova Milatovića, preko URA, SDP, SD i DPS-a svjesni da je inflacija posljedica globalnog poskupljenja, te da postoje brojne zemlje regiona i EU koje imaju i veću stopu inflacije, to ih ne obeshrabruje da kritikuju povećanje zarada i penzija, saopštio je poslanik PES-a Armen Šehović. 

On je kazao kako su prvo tvrdili da programa Evropa Sad 2 nema, a sada se opoziciji djelovanje isključivo zasniva na ukidanju programa Evropa Sad 2.

“Građani nisu naivni da poveruju da će se stagnacijom zarada ograničiti poskupljenja koja su globalno rasprostranjena”, naveo je Šehović.

Zato je, ocjenjuje, ekonomska politika Vlade usmjerena da uvećanje zarada uvijek bude veće od poskupljenja. To svakako nije bila praksa prethodne vlasti.

“Propaganda da je inflacija obesmislila rast zarada potpuno je besmislena. U Crnoj Gori neto plata je porasla za 56.05 odsto, dok je u istom periodu stopa inflacije po podacima Monstata bila 24.3 odsto”, kazao je Šehović.

Poslanik PES-a podsjeća da je, u istom periodu prosječna inflacija je u Evropskoj uniji po podacima Eurostata bila manja, ali je rast zarada takođe bio drastično manji. Po zvaničnim podacima, realna zarada u Crnoj Gori porasla je prosječno skoro duplo više u odnosu na zemlje Evropske unije.

“I nakon svega, opozicija koja je za par eura uvećavala zarade i penzije godišnje, pokušava da predstavi to kao dostignuće na koje se treba ugledati”, naveo je on.

Šehović zaključuje, kako upravo to čini veliku razliku između opozicije i PES-a.

Foto: PES

NIKŠIĆ PROGNOZA