Sastanak bivših radnika Solara sa sjevera i uprave: O produženju ugovora i sa Odborom EPCG

Predstavnici bivših radnika Solar gradnje sa sjevera danas su zbog neproduženja ugovora o radu održali sastanak sa direktoricom pomenute firme Valerijom Saveljić i njenim saradnicima. Za tridesetak radnika Solara sa sjevera Crne Gore nisu produženi ugovori o radu zbog čega su se oni u petak okupljali ispred uprave firme u Nikšiću. Iz PR službe Solar gradnje je saopšteno da je razgovor sa „bivšim radnicima protekao u korektnom tonu i međusobnom razumijevanju“.

„Zbog situacije u kojoj se EPCG SG ne svojom krivicom našla, došlo je do smanjenja broja radnika, kojima nisu produženi ugovori. Svakako, razumijemo nezadovoljstvo zaposlenih kojima ugovori o radu nisu produženi.Na današnjem sastanku istaknuto je da će Epcg SG kao firma koja će sigurno ići samo naprijed u bliskoj budućnosti imati potrebu za angažovanjem određenog broja radnika.Izvršna direktorica Valerija Saveljić decidno je saopštila da će se obratiti odboru direktora EPCG i odboru direktora EPCG SG, zastupati radnike i njihove interese i insistirati da se nađe model kako bi se produžili ugovori svima onima koji iza sebe imaju neosporan rad i zalaganje na poslu“,naglasili su u saopštenju.

Kako navode broj radnika koji su imali nesporan rad je oko 30, dok je ukupan broj zaposlenih bio 52. „Zbog želje da sjeverni region ima značaj koji zaslužuje, tražićemo od odbora direktora EPCG da obezbijede dovoljan broj korisnika kojima će biti instalisane solarne elektrane, a Epcg SG garantuje da će ukoliko se ti uslovi ispune na sjeveru rad biti i efikasan i profitabilan.Ukoliko za sve gore navedeno dobijemo garancije od Epcg, krenućemo u proces reorganizacije rukovodećeg kadra na sjeveru , jer se neefikasnost ni u kom obliku neće tolerisati.Želimo da se zahvalimo našim bivšim radnicima na razumjevanju, uz zaključak da se nadamo da će se situacija riješiti na obostrano zadovoljstvo“, saopšteno je iz PR Službe Solar gradnje.

Predstavnik bivših radnika sa sjevera Milija Vujović za Portal RTNK je potvrdio da im je Saveljić na sastanku predočila da će Odboru direktora EPCG dostaviti spisak radnika koji su na sjeveru neophodni.

„Zadovoljni smo ishodom razgovora. Zahvalni smo ministru Saši Mujoviću koji je inicijator sastanka sa upravom Solara, a u cilju iznalaženja rješenja za problem u kojem smo se našli. Sjednica Odbora direktora EPCG trebalo bi da bude održana u petak. Saveljić je obećala da će nas obavijestiti o ishodu“, rekao je Vujović.

Biljana Brašnjo

foto:RTNK/arhiva

NIKŠIĆ PROGNOZA