Rusi manje dolaze u Tivat, najviše turista iz Srbije

U Tivtu je ovog ljeta evidentiran pad posjete gostiju iz Rusije za 30 odsto, Francuza za 38 odsto i Njemaca za 47 odsto.

To je saopštila direktorica Turističke organizacije Tivta Nina Lakićević, istakavši da je predsezona u ovom primorskom gradu bila nešto lošija u odnosu na prethodnu godinu.

„Imali smo slabiju naplatu boravišne takse“, pojasnila je ona. 

U odnosu na prethodnu godinu, evidentiran je drastičan porast broja gostiju iz Turske za 94 odsto i 16 odsto više posjeta gostiju iz Velike Britanije.

„To je posljedica avio konekcija i direktnog povezivanja sa određenim zemljama. Imali smo snažnije povezanost sa Velikom Britanijom, dok je sa Turskom povezanost tokom cijele godine i to su rezultati“, navela je Lakičević za Agenciju CG News. 

Prema posljednjem presjeku, u Tivtu trenutno boravi 8800 posjetilaca što je za šest odsto bolje u odnosu na 2023. godinu.

„U Tivtu trenutno najviše gostiju ima iz Srbije, zatim iz Rusije, Velike Britanije, BiH i Turske. Već sada imamo dobre najave i buking za septembar i oktobar kada imamo i najavljen dolazak sportskih kolektiva. U novembru Opština proslavlja svoj dan tako da i u tom mjesecu imamo niz događaja koji upotpunjuju ponudu i privlače goste u naš grad“, zaključila je Lakićević.

foto: Agencija CG News

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA