„Ruka pravde“ se vratila sa remonta, radovi koštali 66 hiljada eura

Najveći trajekt u floti Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom iz Budve – brod „Ruka pravde“, vratio se u četvrtak poslijepodne u Lepetane sa redovnog godišnjeg remonta i dokovanja koje je obavljeno na Malom Lošinju u Hrvatskoj.

Tokom desetodnevnog boravka u brodogradilištu, na „Ruci pravde“ obavljeni su uobičajeni dokovski radovi sa čišćenjem korita broda, antikoriozivnom zaštitom i farbanjem podvodnog i nadvodnog dijela trupa, manji cjevarski i radovi na tankovima, kao i sitniji zahvati na dijelu mašinskog kompleksa trajekta.

Vrijednost ovih zahvata shodno ugovoru o pružanju usluge remonta koji je Morsko Dobro 9.maja zakjučilo sa kompanijom Lošinska plovidba – brodogradilište d.o.o. iz malog Lošinja, bila je 66.022 eura bez PDV-a.

„Ruka pravde“ se sa remonta u Hrvatskoj vratila u drugačijem vizuelnom izdanju jer je donja polovina njenog trupa prema vodenoj liniji, umjesto u bijeloj, sada prefarbana u crvenu boju, shodno novom jedinstvenom vizuelnom identitetu koje postupno u svoju trajektnu flotu uvodi Morsko Dobro.

„Ruka pravde“ će narednih dana u redovni u saobraćaj na liniji Lepetane -Kamenari biti vraćena u skladu sa potrebama, odnosno dinamikom rasta broja vozila koja trebaju brodski i prevoz na liniji preko tjesnaca Verige. Trenutno na ovoj relaciji tokom dana saobraćaju četiri broda: trajekti „Grbalj“, „Teodo“, „Igalo“ i „Kamenari“, a tokom noći voze dva trajekta.

foto: JP Morsko dobro

NIKŠIĆ PROGNOZA