„Rudokopi blokirani jer se proizvodnja izvodi na imovini kojom ne raspolaže Uniprom“

Bivši radnici Rudnika boksita Nikšić, koji su blokirali proizvodnju na rudokopima u Župi Nikšićkoj, danas su saopštili da će biti istrajni dok im ne isplate potraživanja iz stečajne mase firme, a koja datiraju od prije više od 10 godina.

Na takav postupak su se odlučili, kako pojašnjavaju, jer firma „Uniprom metali“ organizuje proizvodnju rude na nepokretnostima, poslovnim prostorijama i objektima u privredi koji nijesu u vlasništvu te firme, već je to imovina koja pripada stečajnoj masi Rudnika boksita Nikšić u stečaju.

„Bivši zaposleni radnici Rudnika boksita, i pored toga što imaju pravosnažne odluke o izmirenju njihovih potraživanja, za veliko čudo ne uspijavaju da riješe svoja potraživanja već dugi niz godina. Bivši zaposleni preuzeli su sve radnje i aktivnosti u okviru svojih ovlašćenja i nadležnosti i uključili u rješavanje svojih zahtjeva Vladu Crne Gore – resorna ministarstva i stečajnu upravu Rudnika Boksita Nikšić“, ističe se u saopštenju bivših radnika.

U međuvremenu, kako dodaju, ostvarili su više kontakata i razgovoru sa ministrom za rudarstvo i energetiku, sudećim sudijom i stečajnim upravnikom, a aktivnosti će se, ističu, i dalje nastaviti.

„Prema dosadašnjim informacijama za utorak 11.06.2024. godine zakazan je razgovor u Ministarstvu rada i socialnog staranja na kojem bi učestvovali svi subjekti koji mogu doprinijeti rješenju ovog našeg problema. Uz saglasnost stečajnog sudije i stečajnog upravnika formirana je radna grupa da u saradnji sa Upravom za nekretnine Crne Gore, područna jedinica Nikšić, u što kraćem roku utvrdi ukupne nepokretnosti i imovinu koja sačinjava stečajnu masu Rudnika boksita u stečaju“, dodaju u saopštenju.

foto: RTNK

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA