Rudnik uglja: Plan za realizaciju preporuka DRI do kraja oktobra

Iz nove uprave Rudnika uglja ističu da će do kraja oktobra i shodno zahtjevu, dostaviti DRI-u, Plan aktivnost za realizaciju preporuka koje su date u današnjem izvještaju DRI, kao i pripremiti Izvještaj o realizaciji preporuka krajem prvog kvartala sljedeće godine.

Povodom današnjeg izvještaja Državne revizorske institucije, koja je izrazila pozitivno mišljenje na reviziju Godišnjeg finansijskog izvještaja, ali i negativno mišljenje na reviziju usklađenosti poslovanja „Rudnika uglja“ Pljevlja za 2023. godinu, novo rukovodstvo kompanije navodi da je cilj novog menadžmenta upravo da novim projektima, u skladu sa preporukama DRI, poveća ulaganja namjenskih rezervisanih sredstava za rekultivaciju površina Rudnika što nije bio slučaj u prethodnom periodu.

Kako navode u saopštenju, novom sistematizacijom koja je spremna, svi ugovori o radu zaključivaće se u skladu sa odredbama Zakona o radu kao i dijela koji se odnosi na obavezu javnog oglašavanja.

„Naglašavamo da će sve nadležne službe i novi menadžment Rudnika učiniti sve kako bi pojačale kontrolu i ispravili navedena odstupanja i neusklađenosti nastale tokom 2023. godine, te uskladiti poslovanje u cilju jačanja dobrog i transparentnog korporativnog upravljanja. Rudnik uglja će tako, do kraja oktobra i shodno zahtjevu, dostaviti DRI-u, Plan aktivnost za realizaciju datih preporuka kao i pripremiti Izvještaj o realizaciji preporuka krajem prvog kvartala sljedeće godine“, navode u ovoj kompaniji.

Foto: Rudnik uglja Pljevlja

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA