Ristić: Predsezona u Kotoru obara rekorde

Povodom proslave Dana nezavisnosti, u Kotoru će, na Trgu od Oružja, nastupiti jedan od omiljenih muzičara s ovih prostora – Petar Grašo, najavio je za Mediabiro direktor TO Kotor Jovan Ristić. Posjetioce će te večeri, kako je istakao, zabavljati i popularna kotorska grupa – Who See.

„Nastavljamo sa kvalitetnim muzičkim programom za Dan nezavisnosti. Vjerujem da će biti interesantno i za naše goste, ali i za Kotorane i sve stanovnike okolnih gradova“, ističe Ristić.

Kaže i da je u Kotoru sve više turista. Samo u aprilu, oboreni su svi rekordi iz 2019. godine koja je važila za najuspješniju turističku godinu, naveo je Ristić.

„Rekao bih da sezona kod nas nije ni prestajala. Možemo je podijeliti na dio kratkog zatišja između zime i proljeća u Kotoru. Sada nastavljamo punim tempom. Što se tiče gostiju koji borave u našem gradu, prema posljednjem presjeku ih je oko 3.200. Veći dio je u privatnom smještaju, dok ih je oko hiljadu u hotelskom“, rekao je Ristić.

U gradu je i sve više izletnika.

„Skoro svakodnevno u Kotoru boravi od tri, četiri i više hiljada izletnika. Gostiju ne fali i na nama je da u narednom periodu vidimo koji je najbolji način da organizujemo njihove dolaske, kako bismo svi bili zadovoljni, a gosti otišli sa lijepim uspomenama“, zaključio je Ristić.

Foto: Mediabiro

NIKŠIĆ PROGNOZA