„Razmotriti mogućnost saradnje na velikim infrastrukturnim projektima poput nastavka gradnje auto-puta“

Potpredsjednik Vlade za regionalni razvoj i ministar kapitalnih investicija u tehničkom mandatu Ervin Ibrahimović sastao se danas sa ambasadorkom Ujedinjenih Arapskih Emirata u Crnoj Gori Nabilom Alšamsi.

„Na sastanku je konstatovano da dvije prijateljske države imaju kontinuitet dobrih prijateljskih odnosa kako na političkom tako i na ekonomskom planu te da su za Crnu Goru veoma važne investicije koje dolaze iz UAE ali i podrška koji ova prijateljska država daje Crnoj Gori na svim poljima“, saopšteno je iz Ministarstva kapitalnih investicija.

Konstatovano je i da postoji snažan potencijal za unapređenje saradnje u oblastima energetike, posebno obnovljivih izvora energije, te turizma, inovacija i tehnologija, saobraćaja itd.

Naglašeno je i da treba razmotriti mogućnost saradnje na velikim infrastrukturnim projektima poput nastavka gradnje auto – puta Bar – Boljare i Jadransko – jonskog auto – puta.

Dogovoreno je i da se u narednom periodu administracije obje države posvete stvaranju uslova za jačanje saradnje u navedenim oblastima.

Izvor: Dnevno

Foto: MKI

NIKŠIĆ PROGNOZA