Primopredaja trajekta „Igalo“ završena, počeo prevoz putnika i vozila

Javno preduzeće Morsko dobro potpisalo je ugovor o zakupu trajekta „Igalo“ sa vlasnikom „Pomorskog saobraćaja“ Dejanom Banom, potvrdio je za RTHN predsjednik Upravnog odbora ovog javnog preduzeća, Blažo Rađenović. On je kazao da će do kraja maja u funkciji biti šest plovila, a da će sa naplatom karata vjerovatno početi u petak.

Na tender Morskog dobra, koji je završen danas u 15.30 sati, javio se jedan ponuđač, koji ima potpunu dokumentaciju i zadovoljava uslove tendera.

„Na osnovu potpisanog ugovora od sjutra će još jedan trajekt startovati na trajektnoj liniji Kamenari – Lepetane a, koliko ja imam informacije, radi se o trajektu „Igalo“. On je nabavljen od operatera koji je u prethodnom periodu obavljao prevoz, dakle firme „Pomorski saobraćaj“ DOO Herceg Novi. Ne radi se ni o kakvom ustupanju – tenderom je definisana nadoknada“, kazao je Rađenović.

Zakup trajekta „Igalo“ sa posadom koštaće Morsko dobro 1.000 eura dnevno, ali Rađenović smatra da će veoma brzo isplatiti ovu investiciju. 

„Radimo na tome da iz dana u dan uvećamo svoju flotu. Prije samo tri mjeseca, Crna Gora u svojoj floti nije imala nijedan brod. U ovom trenutku, zajedno sa ovim postupkom, mi imamo tri broda u svojoj floti. Kao država Crna Gora u vlasništvu smo jednog broda, dva su iznajmljena, ali na osnovu svih radnji i aktivnosti koje je preduzelo JP za upravljanje morskim dobrom očekujemo da zaokružimo taj proces i da u vlasništvu imamo više brodova“, poručio je Rađenović.

Izvor, foto: RTHN

NIKŠIĆ PROGNOZA