Pribilović: Trenutno u Budvi boravi blizu 22.000 turista

Budva je ove godine imala veoma dobru predsezonu i početak ljetnje turističke sezone, saopšteno je iz Turističke otganizacije (TO) Budva.

Tog mišljenja su i predstavnici turističkih agencija, sudeći po ranom bukingu pred Budvanima je obećavajuća sezona, kazala je predstavnica te Organizacije, Ljubica Pribilović. Prema njenim riječima interesovanje za Budvu kao ljetnju turističku destinaciju odavno nije bilo veće.

“U prilog tome govore i trenutne brojke, trenutno u Budvi boravi blizu 22.000 turista. U hotelskom smještaju brojimo oko 11.500 turista i 9.500 u privatnom smještaju”, istakla je ona.

Govoreći o strukturi gostiju Pribilović je kazala da je ona negdje slična kao i prethodnih nedjelja.

“Imamo najviše turista iz Njemačke, Velike Britanije i Francuske. U hotelskom smještaju imamo goste i iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Švedske i Poljske, a u privatnom smještaju najbrojniji su gosti iz Rusije, Ukrajine, Turske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Azerbejdžana”, navela je ona.

Kako je Budva u prethodnih godina sve masovnija u broju izletnika i u ovom periodu primjetan je znatan rast. Njih 30.000 posjetilo je kraljicu Mediterana u periodu početka sezone. Pored hotela i ugostiteljskih objekata u kojima su cijene ostale na prošlogodišnjem nivou, u nekima je došlo i do poskupljenja.

“U pojedinim objektima došlo je do poskupljenja u prosjeku od 5 do 10 procenata, a što se tiče ugostitelja otprilike do nekih 5 procenata, dok imamo hotela u kojima su cijene ostale nepromijenjene u odnosu na prošlu godinu”, poručila je ona.

Foto: Media biro

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA