Predstaviće ciljeve projekta u oblasti ribarstva

Kick-off sastanak u cilju predstavljanja ciljeva IPA III projekta u oblasti ribarstva Unapređenje administrativnih i inspekcijskih kapaciteta Direktorata za ribarstvo u cilju razvoja i implementacije politike biće održan sjutra.

Iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede saopšteno je da pored unapređenja kapaciteta Direktorata za ribarstvo u pogledu implementacije Zajedničke ribarske politike kroz donošenje brojnih akata neophodnih za adekvatnu primjenu pravila, opšti ciljevi projekta obuhvataju i dalje usklađivanje Ribarskog informacionog sistema i Ribarskog monitoring centra sa evropskim standardima kroz njihovu nadogradnju.

Ciljevi projekta obuhvataju i osiguranje efikasne inspekcijske kontrole i primjene pravila kroz odgovarajuću edukaciju za administraciju i inspekciju Direktorata za ribarstvo.

Sastanku, koji u sali UpBeat Hub tima počinje u deset sati, će prisustvovati predstavnici Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kao i konzorcijuma koji će sprovoditi projekat.

“Projekat je pokrenut radi daljeg usklađivanja administracije i inspekcije sektora ribarstva sa pravilima Zajedničke ribarske politike Evropske unije, sa krajnjim ciljem ispunjenja završnih mjerila za zatvaranje poglavlja 13 i adekvatne pripreme sektora za punopravno članstvo u EU, a korisnik projekta je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede”, navodi se u saopštenju.

Foto: MINA

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA