Potvrđeno pisanje RTNK: Sitne manipulacije CBCG

Iz Centralne banke Crne Gore (CBCG) potvrdili su informaciju RTNK da akcije Prve banke kupuje firma iz Srbije.

RTNK je juče objavio da je firma EH Investment doo Beograd predala zahtjev za kupovinu kontrolnog paketa akcija Prve banke, odnosno sticanja kvalifikovanog učešća.

„U Centralnoj banci Crne Gore u toku je proces odlučivanja po zahtjevu pravnog lica iz Srbije za sticanje kvalifikovanog učešća do 50% (manjinskog učešća) u kapitalu ove banke. Zahtjev je podnijet 27. 10. 2023.“, saopštili su danas iz CBCG.

Iz CBCG navode da „fizičko lice koje se u medijima dovodi u vezu sa pravnim licem koje je podnijelo zahtjev, prema dokumentaciji dostavljenoj Centralnoj banci Crne Gore, nema veze sa podnosiocem zahtjeva“, time aludiraju na tekst koji je juče objavio Portal RTNK, a u kojem se pominje Dalibor Matić.

Podsjećamo CBCG i javnost da je Portal RTNK juče objavio informaciju da je zahtjev predala firma EH Investment doo Beograd, a ne Dalibor Matić, što nam je nezvanično i potvrđeno.

Sitne manipulacije CBCG posebno ako se zna da je Matić vlasnik of sor kompanije iz Švajcarske tako da svakako njima nije dostavljena ta dokumentacija već firme njegovih saradnika iz Srbije.

Foto: RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA