Potpisan ugovor o zakupu dvije hale „Oboda“ na deset godina

Šef kancelarije za normativno pravne poslove i javne nabavke u Prijestonici Cetinje Marko Brnović ističe da od nedavnog potpisivanja ugovora o dugoročnom zakupu hala u Gorenjem Obodu očekuje da bude samo inicijalna kapisla kada je ulaganje investitora u Cetinje u pitanju. Ugovor je sklopljen i za početak će biti zaposleno 20 radnika.

Kako je napomenuo gostujući u emisiji „Mreža“ na TVCG, shodno Zakonu o državnoj imovini Skupština Prijestonice je donijela odluku o pokretanju postupka javnog oglašavanja za davanje u zakup nepokretnosti koje se nalaze u okviru kompleksa Gornji Obod.

„Jedan od dva poziva je uspio, radi se o dvije hale ukupne površine oko 6.000 metara kvadratnih i nakon sprovedene procedure prije nekoliko dana je potpisan ugovor o dugoročnom zakupu na deset godina sa podgoričkom firmom ‘Sverihom’. Osnovni elementi ugovora su minimalno ulaganje od 500.000 eura i minimalo 20 novih radnih mjesta. To je za prve dvije godine poslovanja. Biznis plan investicije obećava da će se godinama posao širiti i nadamo se da je ovo minimum i da će broj zaposlenih biti veći i veći“, napomenuo je Brnović.

Kako je naglasio i prethodinh godina, a posebno u 2022. kreirali su politike u cilju unapređenja ekonomskog ambijenta, uskladili pravni okvir, riješili imovinsko-pravne odnose, uradili dosta na unapređenju infastrukture i stvorili jedan okvir za biznis zone Obod i Zagrablje, kako bi ih učinili atraktivnim za investitore.

„Mi smo bili jako oprezni u ovoj investiciji. Sigirni smo da je ovo početak i da će brzo biti novih investicija. Gotovo na nedjeljnom nivou imamo sastanke sa potencijalnim investitorama“, kazao je Brnović.

On je istakao da se pripremio i plan za turističku sezonu u Prijestonici, sa brojnim manifestacijama koje će početi od juna. Planirana je sad već tradicionalna manifestacija „Mesap“ prezentacija proizvođača pršuta u junu, krajem jula „Montenegrobirfest“, a prvi put i međunarodni folklor će se naći na Cetinju, gdje će okupiti što više udruženja iz okruženja.

Izvor: RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA