Potpisan Ugovor o otvaranju fabrike u Gornjem Obodu

U Prijestonici Cetinje danas je potpisan Ugovor o zakupu nepokretnosti na period od deset godina, i to dvije hale koje se nalaze u okviru kompleksa Gornjeg Oboda površine 6267 m2, čime su stvoreni uslovi za nova investiciona ulaganja, zapošljavanje lokalnog stanovništva i ostvarivanje ekonomskih benefita za Prijestonicu Cetinje. To je saopštila Prijestonica Cetinje.

-Ugovorom, koji se zaključuje na period od 10 godina, predviđena je obaveza investicionog ulaganja u hale koje su predmet zakupa u minimalnom iznosu od 500.000,00 eura i otvaranje minimum 20 novih radnih mjesta, a tokom perioda realizacije investicije očekuje se trend rasta broja zaposlenih- navode u saopštenju.

Svjesni činjenice da se jedino investicijama u lokalnu privredu mogu podstaći dinamičan rast i ekonomski razvoj grada, odmah na početku mandata u 2022. godini nova gradska uprava Prijestonice Cetinje pristupila je kreiranju novih javnih politika koje imaju za cilj izgradnju privlačnog poslovnog ambijenta za potencijalne investitore. Kroz definisanje pravnog okvira i usvajanja paketa stimulativnih mjera, izradu planske dokumentacije, rješavanje imovinsko pravnih odnosa i izgradnju putne infrastrukture, kreiran je atraktivan poslovni ambijent koji Cetinje čini prepoznatljivom i privlačnom destinacijom za investiranje i otvaranje novih radnih mjesta.

Danas, početak realizacije ove značajne investicije, predstavlja rezultat svega onoga što je urađeno u prethodnoj godini. U narednom periodu očekivanja gradske uprave su slična investiciona ulaganja u naš grad i ono što je najvažnije, otvaranje novih radnih mjesta i bolji ekonomski standard za sve građane Prijestonice.

Izvor: Dan

NIKŠIĆ PROGNOZA