Mila: Postupak za valorizaciju Ade mora biti ponovljen

Postupak za valorizaciju Ade mora se ponoviti, poručio je Mehmed Mila arhitekta i član Borda direktora HTP Ulcinjska rivijera.

On navodi da su na elektronskoj sjednici Borda direktora HTP „Ulcinjska rivijera” održanoj 9. maja ove godine razmotrene tri tačke dnevnog reda: Usvajanje zapisnika sa prethodne sjednice Borda, Donošenje odluke o davanju na dugoročni zakup starog dijela Ade, i donošenje odluke o raspisivanju javnog poziva za davanje u dugoročni zakup 34 starih kućica na Adi.

“U naknadnoj email poruci nisu poslati nacrti odluka i prateći materijali, osim zapisnika sa 5. sjednice Borda direktora NHT Ulcinjska rivijera. U navedenoj poruci pazvani su članovi Borda da se izjasne o svakoj tački posebno”, navodi Mila u saopštenju dostavljenom medijima.

On naglašava da se na ovom elektronskom sastanku uopšte nije razgovaralo ni o formi, ni o sadržaju i dinamici procesa dugoročnog zakupa kućica na Adi.

“Kao član Borda, kao profesionalac i kao član Glavnog odbora Nove Demokratske Snage Forca, zalažem se za razvoj i valorizaciju cjelokupnog potencijala opštine Ulcinj, a posebno Ade. Ovakav razvoj u Ulcinju je izostao zbog prethodnog političkog sistema. Forca kao nosioc razvojnih projekata u opštini Ulcinj, jeste i biće za integrisani razvoj Ade. To me je navelo da podržim ove dvije tačke, počevši od činjenice da će način, proces, rokovi i uslovi biti sastavljeni u skladu sa zakonom i uz potpunu transparentnost. Nisam bio dio organizacije tehničke i proceduralne strane za famozni 7-dnevni oglas. Čak i kao arhitekta izjavljujem da je zahtjev da se u roku od sedam dana dostavi detaljni idejni plan besmislica”, naglašava Mila.

Prema njegovim riječima nedostatak dokumentacije za sastanak, nedostatak pristupa predmetnim nacrtima odluka i kratak rok za elektronsko glasanje, s pravom stvara zabrinutost građana zbog netransparentnosti.

“To me takođe svrstava među građanima koji s pravom brinu o transparentnosti ovog procesa. Tražim od predsjednika Borda direktora i članova Borda da se konsultuju oko rokova i transparentne procedure za zakonitu implementaciju procesa integrisane valorizacije Ade, čime se povećava vrijednost i Ade i opštine Ulcinj”, zaključio je Mila.

Foto: Forca

NIKŠIĆ PROGNOZA