Pošta Crne Gore: Inspekcija rada utvrdila da nijesu ispunjeni zakonski uslovi za štrajk

Inspekcija rada utvrdila da nijesu ispunjeni zakonski uslovi za stupanje u štrajk Sindikata zaposlenih u Pošti Crne Gore, saopšteno je danas iz tog državnog preduzeća.

– Pošti Crne Gore je dostavljeno Obavještenje Inspekcije rada u kojem postupajući inspektor konstatuje da nijesu ispunjeni zakonski uslovi za stupanje u štrajk i upozorava subjekt nadzora da su za postupanje suprotno odredbama Zakona o štrajku definisane kaznene odredbe prema kojima će se za prekršaj, kaznom od 500 do 1.000 eura, kazniti zaposleni, članovi štrajkačkog odbora, član štrajkačke straže i predstavnik sindikata zavisno od učinjene povrede – naveli su u saopštenju.

Oni su pozvali Štrajkački odbor i zaposlene da poštuju propise i naloge nadležnih državnih organa te da u skladu sa zakonom reaguju i preduzmu mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

– Koristimo priliku da zahvalimo zaposlenima koji nijesu dozvolili da se ugrozi funkcionisanje Pošte Crne Gore i koji su svojim odgovornim odnosom obezbijedili proces rada – poručili su iz Pošte Crne Gore.

Podsjećamo, Štrajkački odbor Jedinstvenog sindikata zaposlenih u Pošti Crne Gore donio je odluku da nastavi sa realizacijom štrajka koji je zakazan za danas, a nakon što je poslodavac ostao pri stavu da sada ne može da se izjasni o mogućnosti povećanja zarada.

NIKŠIĆ PROGNOZA