Porto Montenegro dio marine preregistrovao u trgovačku luku

Menadžment Marine Porto Montenegro u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i pomorstva uspješno je preregistrovao dio marine u trgovačku luku. Na taj način su otklonjene sve zakonske barijere koie se tiču prijema i ostalih vrsta plovnih objekata u našoj luci.

Naime, shodno posljednjim zakonskim promjenama, prvenstveno Uredbi o uslovima koje moraju imati luke razvrstane prema vrsti pomorskog saobraćaja i namjeni (Službeni list CG, broj 42/24), lukama je omogućeno da promijene svoju namjenu i u dijelu marine prošire svoju djelatnost.

– Ovo rješenje će omogućiti prijem i najvećih megajahti na svijetu, koje su često registrovane kao luksuzni putnički brodovi, a koji do sada nisu mogli uploviti u Porto Montenegro u Tivtu – navodi menadžent Porto Montenegra.

Ističu da je ovo dokaz da je Ministarstvo saobraćaja i pomorstva  na čelu sa ministrom Filipom Radulovićem prepoznalo značaj pomorstva zbog čega intezivno radi na unapređenju stanja u ovom sektoru.

– Takođe, ukoliko se pokaže interesovanje, u Porto Montenegru će boraviti i manji putnički brodovi koji do sada nisu dolazili u Crnu Goru. Očekuje se da će ovo povećati dolazak turista u Tivat, što će imati pozitivan uticaj na lokalnu ekonomiju i razvoj turističke ponude – navode iz mendžmenta.

Kako su saopštili, Menadžment Marine Porto Montenegro ostaje posvećen unapređenju svojih usluga i infrastrukture, te nastavku saradnje sa relevantnim institucijama kako bi se osigurao dalji razvoj i prosperitet marine i Tivta kao turističke destinacije.

Foto: Porto Montenegro

NIKŠIĆ PROGNOZA