Ponovljen konkurs za izradu znaka i logotipa Kuće maslina

Kuća maslina u Baru ponovila je danas konkurs za izradu njenog znaka i logotipa, koji će biti otvoren do 3. jula.

Iz Kuće maslina su objasnili da konkursni radovi moraju biti poslati anonimno, imati poštanski pečat sa datumom i vremenom predaje, te naznakom da se radi o prijavi na konkurs za izradu idejnog rješenja znaka i logotipa Kuće maslina i da se ne otvara.

Nagradni fond za pobjedničko grafičko rješenje iznosi hiljadu eura.

Iz Kuće maslina su saopštili da je prethodno Komisija za odabir idejnog rješenja znaka i logotipa primila 19 prijava na prethodni konkurs, odnosno idejnih rješenja kaja su uspješno prošla administrativno-tehničku kontrolu.

Komisija je, međutim, odlučila da ponovi konkurs za izradu znaka i logotipa, jer nijedno idejno rješenja nije bilo dovoljno autentično, jedinstveno i originalno da bi bilo proglašeno za pobjedničko, odnosno da bi bilo usvojeno kao logotip Kuće maslina, multifunkcionalnog krovnog centra za sve maslinare Crne Gore.

Iz Kuće maslina su se zahvalili aplikantima na učešću i ohrabril ih da svoje ideje dorade, u skladu sa instrukcijama novog poziva, ili prijave posve nova, inovativna i kreativna grafička rješenja i ponovo učestvuju na konkursu.

Oni su objasnili da je cilj konkursa da se dobije kvalitetno i autentično rješenje, koje će biti originalno i jedinstveno, odražavati simboliku masline i maslinovog ulja, kao i multifunkcionalnosti objekta kao centra razvoja crnogorskog maslinarstva.

„Neophodno je da idejno rješenje simbolizuje djelatnost Kuće maslina i tradiciju bavljenja maslinarstvom u Crnoj Gori, te da sa odgovarajućom grafikom bude adekvatan reprezent Kuće maslina u Crnoj Gori i u inostranstvu“, navedeno je u saopštenju.

Iz Kuće maslina su apelovali na zainteresovane da uzmu u obzir primjenjivost grafičkog rješenja na poljoprivrednim i prehrambenim proizvodima u okviru Kuće maslina, te naročito mogućnost njegovog korištenja u cilju brendiranja maslinovog ulja i proizvoda od maslina koji će nastajati u proizvodnom pogonu Kuće maslina, te vidljivost i uklopljenost logoa na štampanoj etiketi za navedeni proizvod.

Oni su savjetovali kandidate da na adekvatan način inkorporiraju lokalne i/ili nacionalne simbole, s obzirom da je Kuća maslina društvo sa ograničenom odgovornošću koju je osnovala Skupština opštine Bar, a izgrađena je zahvaljujući Opštini Bar, Upravi za kapitalne projekte i Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

„Poručujemo svim kreativnim ljudima da razmišljaju o arealu geografskog rasprostranjenja masline u našoj zemlji, te da grafička rješenja prezentuju na autentičan način koji će sjediniti tradicionalno maslinarstvo u primorskom dijelu zemlje i savremeni uzgoj masline u centralnom i kontinentalnom području Crne Gore“, rekli su iz Kuće maslina.

Zainteresovani se za informacije o propozicijama konkursa mogu obratiti menadžmentu Kuće maslina, pozivom na broj telefona 068/284-058, upitom na e-mail marija.markoc@kucamaslina.me ili posjetom website preduzeća www.kucamaslina.me.

Foto: Kuća maslina

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA