Podrška za poboljšanje konkurentnosti i efikasnosti sektora marikulture

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavilo je javni poziv za dodjelu podrške za poboljšanje konkurentnosti i efikasnosti sektora marikulture.

Javnim pozivom za dodjelu podrške za poboljšanje konkurentnosti i efikasnosti sektora marikulture za ovu godinu, utvrđuju se uslovi, način i kriterijumi na osnovu kojih se ostvaruje pravo na sredstva podrške u oblasti marikulture.

“Pravo na sredstva podrške, opredijeljena kroz ovu budžetsku liniju, mogu ostvariti privredna društva i preduzetnici koja imaju dozvolu za marikulturu pod uslovima utvrđenim ovim javnim pozivom”, navodi se u saopštenju.

Pravo na sredstva podrške za poboljšanje konkurentnosti i efikasnosti sektora marikulture može se ostvariti za rekonstrukciju uzgajališta, izgradnju ili rekonstrukciju objekata za skladištenje hrane i skladištenje opreme, nabavku opreme za automatizaciju procesa uzgoja: automatske hranilice, sortir mašine, aeratori, sistem tečnog kiseonika, pumpe za utovar ribe, bazeni za transport žive ribe sa sistemom za tečni kiseonik, oprema za šokiranje ribe, oprema za vađenje i prenošenje školjaka.

Pravo na sredstva podrške može se ostvariti za nabavku opreme za poboljšanje higijene u pogledu bezbjednosti hrane i plasiranja proizvoda uzgoja na tržište: rashladne komore, ledomati, oprema za klasifikaciju i pranje školjaka, namjenski stolovi za čišćenje ribe i školjaka i vodootporne vage, nabavku polietilenskih zaštitnih mreža radi zaštite uzgajališta od predatora, kao i nabavku ili rekonstrukciju splava za operativni rad uzgajališta.

“Maksimalno učešće sredstava podrške za kofinansiranje odobrenih investicija iznosi do 50 odsto od ukupne investicije, a maksimalno do deset hiljada EUR”, navodi se u saopštenju.

Obrazac zahtjeva za odobravanje podrške i obrazac zahtjeva za odobravanje plaćanja, može se preuzeti sa zvanične internet stranice Ministarstva https://www.gov.me/mpsv, ili u kancelariji br. 25 tog resora.

Popunjen obrazac zahtjeva dostaviti isključivo preporučenom poštom, na adresu Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede po javnom pozivu za dodjelu podrške za poboljšanje konkurentnosti i efikasnosti sektora marikulture, Rimski trg br. 46, 81000 Podgorica.

Informacije u vezi sa ovim javnim pozivom mogu se dobiti i putem telefona pozivom na broj 020/482-270.

Trajanje javnog poziva je 30 kalendarskih dana od objavljivanja javnog poziva, dok će se obrada i odobravanje primljenih zahtjeva realizovati nakon završetka javnog poziva.

Foto: Mina

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA