Počinje naplata karte za trajekt po sezonskoj cijeni

Morsko dobro objavilo je da će se od četvrtka, 1. juna naplaćivati sezonska karta za prevoz trajektom na liniji Kamenari – Lepetane. Sezonske cijene važe do 30. septembra.

Vlada je na sjednici krajem aprila predstavila sezonski i vansezonski cjenovnik za prevoz na pomenutoj liniji.

Motociklisti će tokom sezone plaćati kartu 2,5 eura, a vozači putničkih automobila pet eura.

Automobili sa prikolicom i kombiji dužine veće od pet metara plaćaće karte po cijeni od 9,30 eura, kamioni nosivosti do pet tona i minibusi do 22+1 sjedišta 10,5 eura, kamioni preko pet tona po cijeni od 14,5 eura, autobusi 17,5 eura, šleperi i prikoličari 25,5 eura, a vangabaritna vozila 29 eura.

Morsko dobro besplatno će prevoziti vozila hitne medicinske pomoći, službena vozila Uprave policije, vatrogasce i vojsku.

Uvedena je mjesečna karta od 100 eura za građane koja podrazumijeva do 50 vožnji trajektom u jednom pravcu mjesečno, što znači da će korisnik te karte ako vozi putnički automobil jedan prelazak koštati dva eura.

Na zahtjev čelinika opština Tivat i Herceg Novi, žitelji te dvije opštine imaće povlašćenu cijenu karte cijele godine, ali samo za motocikle (1,5 eura) i putničke automobile (tri eura). Međutim, da bi ostvarili to pravo, kako se navodi u sporazumima Morskog dobra sa tim opštinama, moraće da kancelariji za trajektni prevoz Morskog dobra u Lepetanima dostave zahtjeve na posebnom obrascu koji je izradila ta firma, kopiju lične karte, original ili ovjerenu kopiju Uvjerenja o prebivalištu, kopiju važeće saobraćajne dozvole vozila ili kopiju kupoprodajnog ugovora, odnosno kod notara ovjereno punomoćje ako saobraćajna dozvola vozila nije na ime vlasnika koji se prijavljuje Morskom dobru.

Foto: Vijesti

NIKŠIĆ PROGNOZA