Počela rekonstrukcija puta Kolašin – Mateševo

Rekonstrukcija regionalnog puta Kolašin – Mateševo počela je juče, odnosno, osam mjeseci od kada je raspisan tender početkom jula prošle godine.

Posao je na javnom tendru dobila kompanija Bemaks koja je bila jedini ponuđač. Procijenjena vrijednost radova je 5,3 miliona eura bez PDV-a, dok je cijena sa PDV-om 6,41 milion eura. Rok za završetak radova je osam mjeseci od dana uvođenja Bemaksa u posao.

Rekonstrukcija ove dionice je važna da bi povezala Kolašin sa lani otvorenom dionicom auto-puta od Smokovca do Mateševa i za magistralni put od Podgorice do Bijelog Polja.

Dužina puta je oko osam kilometara, pri čemu se na tri dionice ukupne dužine oko 1,5 kilometara vrši korekcija postojećih elemenata situacionog puta, dok se na ostatku puta vrši struganje postojećeg i presvlačenje novim habajućim slojem asfalta. Garantni rok je tri godine od primopredaje radova.

Početak radova juče je zvanično obilježen u prisustvu članova Vlade, Uprave javnih radova, Monteputa i predstavnika Opštine Kolašin.

Premijer Dritan Abazović je kazao da očekuje da ćemo do početka zimske turističke sezone imati bezbjednu i modernu saobraćajnicu.

Direktor Uprave javnih radova Radomir Vuksanović je rekao da je ovaj putni pravac je dobio na značaju nakon otvaranja auto-puta jer se dobrim dijelom odvija saobraćaj ovom dionicom. On je kazao da se na ovom putnom pravcu tokom zimskog perioda pojavljuju velika oštećenja.

Foto: Vlada CG

NIKŠIĆ PROGNOZA