Bivši radnici „Košute“ blokirali put Cetinje – Podgorica

Bivši radnici cetinjske Košute blokirali su saobraćaj između Podgorice i Cetinja. Blokada će trajati do 16 sati, a iste će organizovati svakog drugog dana.

Radnici su se odlučili na takav korak, pošto protesta ispred Vlade u petak nijesu dobili nikakav odgovor na njihova potraživanja.

„“Nema abera od vlade. Ja mislim da neđe mačke da se kupe devet nedjelja ovdje da bi pitali i došli da vide šta, ali očigledno da to njih mnogo ne zanima definitivno sad“, kazao je za Radio Crne Gore tokom današnjeg okupljanja advokat bivših radnika Košute Petar Martinović.

On je kazao da će radnici istrajati i da će tražiti svoja Ustavom zagarantovana prava.

„Ono što mogu da kažem da su istrajni, da sad koliko mogu da vidim slijedi i borba protiv nekog drugog sistema, ne onog pravosudnog sistema koji je oštetio ove radnike, nego trenutno protiv državnog sistema. Ono što smo čuli nimalo nam ne uliva povjerenje da će to biti baš tako, jer očigledno je da je s neke instance krenuo već pritisak i na policijske službenike koji su maksimalno korektni i bili svo ovo vrijeme uz nas, zajedno sa vama, tako da očekujemo da ove nedjelje će vrlo vjerovatno biti još jedna blokada. Od iduće nedjelje, nam ostaje da vidimo, ali definitivno da ćemo biti istrajni i da ćemo tražiti svoja prava koja su prije svega zajamčena Ustavom“, kazao je Martinović.

Da će biti istrajni kazala je danas i predstavnica radnika Dijana Vujović.

„Do kraja ćemo biti tu iako u petak nijesmo imali nikakav odgovor od vlade i bićemo do kraja istrajni. Normalno da su nezadovoljni, traže ono što su zaradili i što ih je sledovalo prilikom stečaja. A ne samo to, nas je sledovalo i sve, ako ćemo realno da pričamo ne samo te zarade, ali izgleda neće ni na zarade da pogledaju ni na spajanje staža ovim radnicima“ kazala je Vujović.

Vujović je ranije kazala da će blokada magistrale na Kruševom ždrijelu danas trajati od 11 do 16 sati.

„Saobraćaj ćemo zaustaviti i u srijedu od 12 do 15 sati, petak od 11 do 16 i iduću nedjelju od 12 do 15 sati. Mi smo morali da se opredijelimo na ovakav vid protesta kako bi još ponovo ukazali u kakvoj se situaciji nalazimo. Izvinjavamo se građanima, ali smo bili prinuđeni da protest radikalizujemo, jer nikakav odgovor nijesmo dobili od Vlade“, navela je Vujović.

Bivši radnici “Košute” traže isplatu devet neisplaćenih plata za 693 radnika u iznosu od 2.806.650 eura, kao i povezivanje radnog staža za njih 81.

Foto: TVCG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA