Planirana izgradnja dva ski lifta na Ski centru Kolašin 1600

Sumiranju rezultata ljetnje sezone, ali i planiranju zimske, nezavisno od klimatskih uslova, bilo je u fokusu  Prce sjednice Koordinacionog tijela za pripremu i praćenje odvijanja turističkih sezona,  kojom je predsjedavala ministarka turizma Simonida Kordić.

“Kordić je tom prilikom upoznala članove KT da je Ministarstvo kojim rukovodi već intenziviralo aktivnosti u tom smjeru, zbog čega je pozvala i turističku privredu i lokalne turističke organizacije da se usmjere na diverzifikaciju turističkog proizvoda, odnosno osmisle dodatne sadržaje i time animiraju posjetioce i preveniraju negativne posljedice”, navodi se u saopštenju Ministarstva turizma.

U toku je, kako su kazali, i preispitivanje mogućnosti za djelimično osnježavanje, kao prelazno rješenje kojim bi se sanirala situacija, u slučaju nedostatka snijega.

“Kordić je istakla da je kroz Kapitalni budžet CG planirana izgradnja dva ski lifta na državnom Ski centru “Kolašin 1600” ali i Ski poligon za početnike na skijalištu Savin kuk na Durmitoru”, dodaje se u saopštenju.

Kao dugoročni problem, poručuli su iz MT, istaknuto je funkcionisanje hotela, i to ne samo na sjeveru već i u ostatku Crne Gore, što će svakako biti jedna od aktuelnih tema budućih sjednica KT, a u pravcu iznalaženja adekvatnih rješenja.

“Sjednici je prisustvovao i ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Slaven Radunović, državni sekretari MT Vuk Žižić i Petar Drašković, te predstavnici drugih relevantnih resora i institucija, turističkih organizacija i opština”, zaključuje se u saopštenju.

Foto: Ministarstvo turizma

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA