PKCG: Mikro i malim preduzetnicima na raspolaganju skoro devet miliona

Po prvi put na ovom programskom području – mikro i malim preduzetnicima na raspolaganju je ukupno 8.725.324,36 eura iz Evropskog fonda za regionalni razvoj i IPA III, od čega je kroz prvi poziv raspoloživo 3.000.000 eura, saopštila je Privredna komora Crne Gore (PKCG).

Oni obavještavaju mikro i mala preduzeća da je Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) objavila prvi javni poziv za dostavljanje projektnih prijedloga saradnje mikro i malih preduzeća na pograničnom području Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Crne Gore u okviru Fonda projekata malih vrijednosti (Small Project Fund – SPF), projekta EmBRACE (Enhancing MSEs sustainaBle gRowth And CompEtitiveness).

IZ PKCG su kazali da će se finansijska podrška odobravati za razvoj i prilagođavanje poslovnih modela, proizvoda, usluga i procesa, podsticanje razvoja lokalnih mikro i malih preduzeća, sa snažnim naglaskom na uvođenje inovacija proizvoda ili procesa, razvoj pilot akcija i novih poslovnih rješenja, uz istovremeno unapređenje njihove prekogranične poslovne saradnje.

„Poziv je otvoren od od 18. juna do 17. septembra 2024, a održavanje info dana u Podgorici predviđeno je za 16. Jul (hotel Ramada)“, zaključuje se u saopštenju.

foto: PKCG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA