Pižurica: Vraćanje radne nedjelje neće imati moj glas

Poslanik Pokreta Evropa sad Miloš Pižurica poručio je da neće podržati izmjene Zakona koje predviđaju uvođenje radne nedjelje tokom sezone.

“Povodom današnje vijesti da se planira izmjena Zakona o unutrašnjoj trgovini imam obavezu prema ljudima sa kojima sam radio nedjeljama, svim praznicima i sa kojima sam dočekao mnoga jutra na poslu da ovaj predlog neće imati moju podršku niti moj glas”, kazao je Pižurica.

Ministarstvo ekonomskog razvoja pokrenulo je izmjene i dopune Zakona o unutrašnjoj trgovini kojima je planirano da se ponovo uvede radna nedjelja tokom sezone, potvrdio je portalu RTCG resorni ministar Nik Đeljošaj.

Iz Unije poslodavaca Crne Gore smatraju da će vraćanje radne nedjelje tokom turističke sezone u određenoj mjeri doprinijeti povećanju ekonomske aktivnosti i boljoj valorizaciji turističke sezone.

USSCG se protivi činjenici što je Ministarstvo ekonomskog razvoja, bez kako kažu, prethodne konsulatacije sa socijalnim partnerima, Sekretarijatu za zakonodavstvu uputilo Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjoj trgovini.

Foto: RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA