Petrovac bilježi smanjen broj turista ovog ljeta

Budvanska rivijera, uključujući i Petrovac, suočava se sa manjim brojem turista nego što se očekivalo za ovu sezonu, prema informacijama iz lokalne turističke privrede.

Iako se očekuje da bi situacija mogla da se poboljša u drugom dijelu mjeseca i do kraja avgusta, trenutno nema značajnog priliva turista, kazala je za Radio Budvu predstavnica Savjeta MZ Petrovac, Ksenija Baković Šoljaga.

Parking i odvoženje otpada ostaju ključni problemi u Petrovcu. Deficit parking mjesta dovodi do čestih zastoja i nezadovoljstva među posjetiocima.

“Što se tiče parkinga, to je generalno problem, na koji mi ukazujemo od kada smo sazvali prvi sastanak Savjeta, da je potrebna dodatna parcela koja će se adaptirati u smislu parking mjesta. Redovno ćete u Petrovcu zateći situaciju da kola stoje na magistralnom putu, da čekaju da se parkiraju, da je broj parking mjesta na parking tabli nula, ali opet to je deficit parking mjesta u kompletnom mjestu. Mislim da je to nešto što će morati da se riješi u saradnji sa opštinom i nećemo prestati da apelujemo u tom dijelu dok ne dobijemo adekvatno rešenje”, kazala je Baković Šoljaga.

Na pitanje koji bi problem izdvojila kao ključni ove turističke sezone, Baković Šoljaga je odgovorila sljedeće.

“Ulice su počele da se peru i samim tim odmah je čistije i to nekako poboljšava kompletnu sliku samog mjesta i turističke ponude. Mogu da istaknem da smo mi skoro od opštine Budva dobili električno vozilo za odvoženje otpada sa prve linije. Imamo adekvatno električno vozilo koje operira nekoliko puta u toku dana prazni, tako da eto ajde da kažem da Petrovac u tom dijelu može da se pohvali i da se zahvali Opštini što je imala sluha, što je dodijela to vozilo, što smo na taj način nekako premostili nedostatak fizičkih lica koji rade u komunalnom preduzeću, a koji prazne kante u prvoj zoni”, kazala je ona.

Ipak imamo i lijepih tema za razgovor, to su kulturna dešavanja koja su najavljene u Petrovcu, jedno za jula i jedno za avgust.

“Tako je, ja se velikim zadovoljstvom želim da najavim veliki koncert Simfonijskog orkestra maestra Bojana Savića koji će se održati 28. jula u Petrovcu o nekim detaljnim i približnim
informacijama izvještavat ćemo u narednim danima, ali želim da pozovem sve budvane, sve ljubitelje klasične muzike da dođu, da nam se pridruže”, dodala je ona.

Iz turističke organizacije opštine Budva već su najavili Petrovačko veče, koje simbolizuje i kraj sezone.

“Petrovačka noć to je nešto što je simbol Petrovca i nešto što će uvijek okupljati ljude da rado zatvore sezonu na način što će doći u Petrovac i provesti tu noć sa nama i o tome ćemo tek pričati, ali svakako predstoje različiti kulturni događaj koji će obogati samu ponudu našeg mjesta”, zaključila je ona.

Kroz saradnju sa opštinom i kontinuiranim radom na rješavanju problema, nadaju se boljim rezultatima u drugom dijelu sezone.

Foto: CdM

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA