Petković: Da li žičara utiče na snabdijevanje Tivta strujom, je li ministarstvo uradilo analize?

Potpredsjednik Opštine Tivat Andrija Petković rekao je da Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) nije dao informacije o važnim pitanjima ni njemu ni Tivćanima.

Petković je odgovorio na saopštenje CEDIS-a u kom navode da oni nisu krivi za višesatni prestanak napajanja u ovoj Opštini.

„Prije svega osjećam potrebu da zahvalim CEDIS-u na uputstvu o tome kako se čuvaju fotelje. Experientia docet (Iskustvo podučava) rekao je Vergilije. Doduše, ne znam kome se zahvaljujem budući da njihov odgovor nije potpisan imenom i prezimenom, ali obzirom na iskustvo koje imaju uputstvo za upotrebu je korisno. No, da se manemo šporkih rabota. Ono što je indikativno je da u svome opširnom saopštenju, ni građanima Tivta, a ni meni, nisu dali informacije o nekim važnim pitanjima, koja nas laike muče.

Budući da je do ozbiljnih prekida u napajanju električnom energijom i prema navodima samog CEDIS-a dolazilo i tokom izgradnje žičare Kotor – Lovćen, da je tom prilikom presječen i kabl, zanima me:

  1. Da li i koliko žičara Kotor – Lovćen utiče na snabdjevanje Tivta električnom energijom, budući da su ozbiljni problem u ljetnjim mjesecima povezani i sa njenim radom ?
  2. Da li su od strane nadležnog ministarstva, vas kao nekog ko vodi brigu o elektrodistributivnoj mreži ili trećeg lica, urađene sve analize u pogledu uticaja žičare Kotor – Lovćen na snabdijevanje Tivta električnom energijom ?
  3. Ukoliko je sve to urađeno i dobijena saglasnost da li imenom i prezimenom (u slučaju da se nezavisnim vještačenjem utvrdi da podaci nisu tačni ) neko materijalno i krivično odgovara ?
  4. Posljednje (za sad) ali ne i najmanje važno: Kao iskusnim stručnjacima i dokazanim majstorima svoje rabote, da li su pred nastupajuću turističku sezonu urađene procjene o mogućnostima ispadanja elektodistributivne mreže i kakvi su pokazatelji ? Naravno, ne uzimajući u obzir neke ekstremne i nepredvidive okolnosti, već normalnu i uobičajenu analizu?

Uz dužno poštovanje prema onima koji smatraju da se problemi riješavaju na sastancima, a ne putem medijskih natpisa, insistiram i na ovakvom vidu komunikacije. Smatram da su korektni i objektivni mediji najkvalitetniji način brzog i tačnog informisanja građana. I drugi razlog: na dosadašnjim sastancima koje smo imali sa predstavnicima državnih organa (a čast i izvinjenje vrlo rijetkim izuzecima) mi u Opštini Tivat prolazili smo kao “bosi po trnju”“, rekao je Petković.

foto: Siniša Luković/Vijesti

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA