Petković: Da je odgovornosti, kompletno rukovodstvo EPCG bi dalo ostavke nakon današnjeg kolapsa u Tivtu

Da je pravne države, uređenog sistema, odgovornosti ili stručnosti, kompletno rukovodstvo EPCG podnijelo bi ostavke, a ni pojedini ministri poslije današnjeg kolapsa u Tivtu ne bi grijali svoje fotelje, poručio je Andrija Petković, potpredsjednik Opštine Tivat, nakon što je danas ovaj grad bio više sati bez struje.

„Možda bi tada svima bar malo bila jasnija priča o japanskom ministru saobraćaja koji je svojevremeno, jer mu je godišnje kašnjenje vozova bilo minut, zbog časti izvršio harakiri. Ali malo je ovdje časti, a niti je struje, niti je struke, niti je sreće… Imamo šterika, ali kako je krenulo i njih će nam ponestati. I ko u ovakvim situacijama, u ovako nakaradno postavljenom sistemu štiti privatnog preduzetnika i običnog građanina? Niko!“, kazao je Petković u saopštenju dostavljenom medijima.

Da je pravde, navodi potpredsjednik Opštine Tivat, umjesto jednog totalnog bezakonja, firmama koje uništavaju energetsku infrastrukturu uzimale bi se dozvole za rad.

„Kompletno rukovodstvo, svi mogući i nemogući Izvršni i Upravni odbori EPCG podnijeli bi ostavke jer su iz Tivta izvukli stotine miliona eura, a cent nisu uložile u elektroenergetski sistem.

Taj sistem datira od 1965.godine, pa je i laicima jasno da ne može da izdrži investicioni bum i zadovolji nove potrebe Tivta“, ocijenio je Petković. On je kazao da se rukovodstvo EPCG moralo pozvati na odgovornost zbog, kako je naveo, maćehinskog odnosa prema Tivtu i Tivćanima.

„Međutim, pošto od svega toga neće biti ništa, nama u Opštini Tivat ostalo je da stavimo prst na čelo i vidimo šta i kako dalje. Jer očigledno je da od puno razgovora sa državnim glavešinama ima malo vajde“, zaključio je Petković.

foto: Siniša Luković/Vijesti

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA