Prekinuta sjednica Odbora za ekonomiju: Izbjegli glasanje o inicijativi za saslušanje Spajića i Vukovića?

Sjednica skupštinskog Odbora za ekonomiju na kojoj je trebalo da se glasa o inicijativama za saslušanje premijera Milojka Spajića, ministra finansija Novice Vukovića i ministra energetike Saše Mujovića prekinuta je na zahtjev poslanika PES-a i njihovih, kako su kazali, obaveza.

Nakon što je u ime predlagača Nikola Milović (DPS) obrazložio inicijativu i kazao da je kompletna crnogorska javnost zainteresovana za saslušanje premijera kako bi konačno bili upoznati sa najavljenim programom „Evropa sad 2“, poslanica PES-a Jelena Nedović zatražila je pauzu od pola sata, zbog, kako je kazala, obaveza dijela članova odbora.

Opozicija je negodovala, tražila da se odmah prisutni izjasne, ili da se glasanje o ovoj temi odloži za neki drugi dan, istakavši da su o ovoj sjednici i njenom dnevnom redu bili upoznati gotovo dvije sedmice unaprijed.

Kako dogovor nije mogao biti postignut, predsjednik odbora Mirsad Nurković (BS) je dao pauzu i istakao da će sjednica biti nastavljena u 16.30 časova, međutim do njenog nastavka nije došlo. Oko 17 časova na skupštinskom sajtu pojavilo se saopštenje da će sjednica biti nastavljena u petak 1. marta.

Predstavnici opozicije, potvrdili su za Dan da je zbog obaveza određenog broja poslanika vladajuće koalicije sjednica pomjerena za petak, dok članovi Odbora iz PES-a Tonći Janović i Jelena Nedović nisu odgovarali na pozive i poruke kako bi objasnili koje obaveze imaju i zbog čega su tek kod druge tačke tražili pauzu. Nakon što je data pauza, članovi odbora iz reda Pokreta Evropa sad ubrzano su napustili skupštinski crveni salon.

Zahtjev za pauzu nije došao na početku sjednice, koja je počela u 14 sati, već nakon što je završena rasprava o prvoj tački izmjene i dopune Zakona o osiguranju i krenulo obrazlaganje inicijative za saslušanje funkcionera PES-a.

Nastavak sjednice očekuje se u petak, prema sada dostupnim informacijama u 13 časova.

NIKŠIĆ PROGNOZA