Opština Nikšić na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

Delegacija Opštine Nikšić, na čelu sa predsjednikom Markom Kovačevićem, prisustvuje 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu na kojem je država partner Grčka.

U naredna tri dana Opština Nikšić će predstaviti svoj turistički potencijal i bogato kulturno istorijsko nasleđe, jedinstvenu gastro ponudu, promotivne filmove u kojima se predstavljaju prirodne ljepote i kulturno dobro, a centralni događaj će se održati 24. februara gdje će biti promovisan novi film Dragiše Jestrotića o Nikšiću, ali i upriličen svečani koktel na kojem će se promovisati muzički festival ,,Lake Fest“.

Na centralnom događaju najavljene su brojni gosti iz regiona iz sfere muzičke industrije, filmskog, pozorišnog i književnog stvaralaštva.

Sajam će trajati od 22-25 februara, a pored Kovačevića, na sajmu prisustvuju potpredsjednik Opštine Nikšić Zoran Tomić, direktor Turističke organizacije Mitar Barać i savjetnici predsjednika Miljan Mijušković i Vojin Striković.

Posjećenost ovog sajma se tokom godina značajno uvećala, što ga je učinilo neophodnom destinacijom za predstavljanje turističkih potencijala gradova i zemalja, ali i organizacije susreta na kojima se razmijenjuju ideje i stvaraju saradničke veze prisutnih promotera turizma.

Ove godine učestvuje više od 27 zemalja i oko 400 izlagača.

Kovačević se susreo sa ministrom turizma u Vladi Crne Gore Vladimirom Martinovićem, proslavljenim jugoslovenskim košarkašem Aleksandrom Rašićem, vaterpolo trenerom i istaknutim sportskim radnikom Milošem Korolijom, te predstavnikom Atletskog saveza Srbije Bogdanom Kneževićem, fudbalskim menadžerom Matijom Pižuricom i pomoćnicom direktora Beogradskog sajma, Goricom Škipinom.

Na sastanku je dogovarana saradnja sportskih društava iz Srbije sa klubovima iz Nikšića, te promocija sportskog turizma i potencijala Nikšića u smjeru organizacije sportskih događaja i priprema sportista.

Foto: Opština Nikšić

NIKŠIĆ PROGNOZA