OO PES Pljevlja predložio popust na račune za električnu energiju za građane tog grada

Opštinski odbor Pokreta Evropa sad (PES) Pljevlja predložio je da se za građane tog grada odobri popust od 30 odsto na račune za električnu energiju u periodu od 15. oktobra do 15. aprila.

Navode da PES ostaje čvrsto na svom putu ka stvaranju uslova za bolji život svih građana Crne Gore.

„Uvećanje minimalnih penzija samo je prvi korak ka tome. Kao opštinski odbor preduzimamo dalje korake koji se odnose na naš grad, a jedan od njih je predlog za subvencije na potrošnju električne energije”, kazali su u saopštenju.

Oni su se obratili ministru energetike i rudarstva Saši Mujoviću poručujući da poštuju njegov odnos prema svim građanima Crne Gore, te napore koje ulaže, kao i rezultate koje već postiže, te očekuju da će u što kraćem roku razmotriti predlog koji bi značajno uticao na unapređenje životnog standarda i životne sredine građana Pljevalja.

“Naime, imajući u vidu činjenicu da su Pljevlja kao centar rudarsko energetskog sistema države Crne Gore najviše izložena zagađenju, predlažemo da se odobri popust od 30 odsto na račune za električnu energiju u periodu od 15. oktobra do 15. aprila, što bi predstavljalo dodatni stimulans smanjenju zagađenja kao i prelazak građana na energetski efikasne sisteme”, kazali su u saopštenju.

Takođe, kako su naveli, u skladu sa mogućnostima i u zavisnosti od kapaciteta elektrodistributivne mreže dobro bi bilo i razmisliti o dodatnoj subvenciji za potrošnju niže (noćne) tarife.

“Predlažemo da se ova kratkoročna mjera sprovodi sve do završetka projekta toplifikacije Pljevalja”, kažu u saopštenju.

Nadaju se da će njihov zahtjev za subvencije, koji, kako ističu, sadrži opšti interes za sve građane Pljevalja, biti podržan od strane ministarstva kao i Vlade Crne Gore, „imajući u vidu doprinos TE Pljevlja kao i AD Rudnika Uglja za cijelu državu”.

Foto: PES

NIKŠIĆ PROGNOZA