Odžić poručio Čarapiću: Svi koji podrže ovakve amandmane biće državni neprijatelji

Gospodine Čarapiću, nije vam Crna Gora od đeda ostala, pa da je rasprodajete, brzo ste zaboravili da ste na vlast došli kritikujući mnogo bezazlenija zakonska rješenja, poručio je zamjenik predsjednika Socijaldemokratske partije (SDP) Petar Odžić.

Istakao je da „pristup rasprodaje u jednom mandatu, a poslije nas potop“ neće proći, i dodao da će svi koji podrže ovakve amandmane postati državni neprijatelji.

Poslanik Pokreta Evropa sad (PES) Vasilije Čarapić predao je Skupštini amandman u kom se navodi da će svi investitori koji zakupe državno zemljište odlukom Skupštine na periode do 90 godine, moći da preprodaju i na druge načine otuđe objekte koje izgrade na tom zemljištu.

„Pravljenje pozitivnog poslovnog ambijenta ne podrazumijeva da prodate državu! Spriječili smo mnogo jače od vas u toj namjeri, pa ćemo i vas! Kao univerzalni ekspert za sve i svašta, morate se paziti ovakvih ispada, jer možda nesvjesno, a za račun drugih, poturate svoja leđa“, kazao je Odžić.

Prema njegovim riječima, „momci iz PES su očigledno svjesni da im je ovo prvi i posljednji mandat i u vlasti i u parlamentu“.

„Zbog toga pokušavaju sa Do Kvon politikom – ‘take the money and run’ da omoguće strancima da kupe najvrjedniju crnogorsku imovinu za svega godinu. To je ta ‘briga’ o budućim generacijama, rasprodaja svega i bježanje u inostranstvo“, navodi Odžić.

Odžić poručuje da im to neće proći.

„Svi koruptivni ugovori koje ste realizovali ili planirate će doći na naplatu u Crnoj Gori ili inostranstvu. Zbog toga savjet mladom Čarapiću da ne ulazi u ovaj proces, osim ako već nije namjerio da ode na neku egzotičnu lokaciju, poput Singapura. Jer prodavati imovinu svih građana Crne Gore u samo jednom mandatu može samo ekonomski veleizdajnik ove zemlje“, zaključuje Odžić.

Foto: SDP

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA