Odović-Zakari: Dostupni EU fondovi preko kojih je moguća realizacija 70 odsto projekata

Ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović sastao se danas sa šefom Kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Crnoj Gori Remonom Zakarijom, sa kojim je razmijenio mišljenja o stanju na projektima u pogledu upravljanja otpadom i proširenja sistema Regionalnog vodovoda.

Kako navode u saopštenju, Zakarija je informisao ministra o dostupnosti EU fondova preko kojih je moguće ostvariti finansiranje do 70 odsto projekta, dok je preostalih 30 odsto moguće realizovati kroz pozajmicu EBRD-a, kao i modelima pristupa ovoj pomoći.

„Ministar je izrazio nadu u što skoriju finalizaciju navedenih projekata i spremnost da se kroz zajedničku saradnju radi na razvijanju kapaciteta postojeće infrastrukture“, kazali su iz tog resora.

Dogovoreno je i da se uskoro održi zajednički sastanak sa Ministrom turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimirom Martinovićem, kao i predstavnicima Regionalnog vodovoda, na kojem bi bili razmotreni dalji modaliteti saradnje.

Foto: Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA