Odović: Deklaracija de Challiot za održiviju budućnost

Deklaracija de Challiot koja će danas biti potpisana ocrtaće sveobuhvatnu strategiju za postizanje dekarbonizacije i osnažiti građane da postanu aktivni učesnici u izgradnji održivije budućnosti, saopštio je ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović.

Nadovezujući se na plodne diskusije održane tokom nedavne večere sa kolegama iz Francuske, Malte, Litvanije i SAD i drugih država u Palati Challiot, ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine istakao je da ujedinjenost u posvećenosti vodi ka održivijoj budućnosti.

„Razgovori su istakli kritičnu potrebu za dekarbonizacijom i podizanjem svesti javnosti o ključnim pitanjima životne sredine. Prepoznajući međusobno povezanu prirodu ekonomskog, ekološkog i društvenog blagostanja, Odović je naglasio da aktivno se radi na zajedničkoj budućnosti koja njeguje zdravije okruženje za sve građane“, navodi se u saopštenju.

Ova posvećenost poprima poseban značaj unutar zidina Palate Challiot_. Dom koji prikazuje evoluciju građevinarstva i arhitekture od srednjeg vijeka do danas, Palata služi kao snažan podsjetnik na trajni uticaj čovječanstva na našu okolinu.

U okviru ovog simboličnog okruženja sa ponosom je najavio predstojeću „Declaration de Chaillot“. Ova deklaracija će ocrtati sveobuhvatnu strategiju za postizanje dekarbonizacije i osnažiti naše građane da postanu aktivni učesnici u izgradnji održivije budućnosti.

“Deklaracija de Challiot, koja će biti potpisana danas, predstavlja važan korak ka ostvarivanju ciljeva koji su od krucijalnog značaja za izgradnju odživije budućnosti”, naglasio je Odović.

Foto: Ministarstvo

NIKŠIĆ PROGNOZA