„Odblokirana realizacija najznačajnijeg projekta za Rudnik uglja“

Vlada Crne Gore usvojila je juče predlog Ministarstva energetike i rudarstva da se projekat izmještanja toka rijeke Ćehotine proglasi projektom od javnog interesa, saopšteno je iz Odblokirana realizacija najznačajnijeg projekta za Rudnik uglja Pljevlja RUP.

“Prije dva mjeseca nakon što je imenovan na poziciju izvršnog direktora kompanije Rudnik uglja AD Pljevlja Nemanja Laković formirao je radni tim u dogovoru sa resornim Ministarstvom koji su činili državni sekretar Ministarstva energetike i rudarstva, Loran Mohamad i inženjeri Rudnika uglja Miroslav Đurišić i Biljana Jestrović. Tim je u rekordnom roku pribavio potrebnu dokumentaciju odnosno saglasnost Agencije za zaštitu životne sredine i Uprave za vode koje su bile neophodne da se zahtjev za hitne intervencije nađe na sjednici Vlade Crne Gore kako bi se pomenuti projekat proglasio javnim interesom”, navodi se u saopštenju RUP-a.

Laković se zahvalio radnom timu na angažmanu, predanom radu i uspješno odrađenom poslu i izrazio zahvalnost za razumijevanje o hitnosti ovog projekta Ministarstvu energetike i rudarstva, Ministarstvu prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine, Agenciji za zaštitu životne sredine, Upravi za vode i Vladi Crne Gore.

“On je još jednom istakao da je veoma zadovoljan rezultatima koji su postignuti za dva mjeseca i dodao da radovi počinju punim intenzitetom”, kaže se u saopštenju.

Projekat izmještanja toka rijeke Ćehotine počeo je 2019. godine.

Foto: Rudnik uglja Pljevlja

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA