NP Biogradska gora od sjutra otvoren za posjetioce

Nacionalni park Biogradska gora od subote, 30. marta, biće otvoren za posjetioce, saopšteno je iz Nacionalnih parkova Crne Gore (NPCG).

Posjetioci će, kako su naveli iz preduzeća, moći da uživaju u šetnji edukativnom stazom oko Biogradskog jezera i saznaju više o bogatstvu biljnog i životinjskog svijeta u Centru za posjetioce i kupe autentične suvenire u suvenirnici.

“Vožnja čamcima i kajacima biće organizovana u skladu sa vremenskim prilikama. Mole se svi posjetioci da pažljivo planiraju svoj boravak u parku i strogo se pridržavaju pravila unutrašnjeg reda i koriste samo označene staze. S obzirom na to da se park otvara ranije zbog povoljnih vremenskih uslova, apelujemo na dodatnu opreznost. Imajući u uvidu da je rano proljeće moguće da je teren u određenim djelovima parka klizav. Vaša sigurnost je naš prioritet, stoga molimo da pratite upute i savjete za bezbjedno istraživanje parka”, naveli su u saopštenju iz NPCG.

Navode da cijena dnevne ulaznice u NP Biogradska gora iznosi četiri eura po osobi, dok su djeca do 15 godina i osobe sa invaliditetom ne plaćaju naknadu za ulaz u nacionalne parkove.

“Godišnja ulaznica za svih pet nacionalnih parkova dostupna je po cijeni od 13,50 eura i podrazumijeva neograničen broj posjeta tokom kalendarske godine. Posjetioci je mogu kupiti na kontrolno – naplatnim punktovima na ulazu u parkove, Upravi JPNPCG u Podgorici, kao i online na sajtu www.nparkovi.me”, poručuju iz NPCG.

Foto: NPCG

NIKŠIĆ PROGNOZA