Novinari iz Banja Luke posjetili Crnu Goru

Nacionalna turistička organizacija (NTO) organizovala je studijsku posjetu medija iz Banja Luke, koji su, u prethodna četiri dana, imali priliku da se upoznaju sa raznovrsnom ponudom crnogorskog primorja.

Riječ je o predstavnicima medija Glas Srpske, Mondo portal, Nezavisne novine, Radio Televizija Republike Srpske, kao i televizije ATV i K3, a koji su doputovali prvim letom od uspostavljanja direktne avio linije između Banja Luke i Tivta.

Direktorica NTO Ana Tripković Marković, koja se sastala sa novinarima, kazala je da je veliko zadovoljstvo što su imali priliku da ugoste predstavnike medija iz Banja Luke, koji su boravili u studijskoj posjeti Crnoj Gori.

“Imajući u vidu da nam je tržište regiona od velike važnosti, ovo je samo jedna od aktivnosti koju preduzima NTO CG”, kazala je Tripković Marković.

Kao rezultat studijske posjete, u narednom periodu će biti objavljene reportaže i atraktivne fotografije o Crnoj Gori.

Novinarka dnevnih novina Glas Srpske, Svjetlana Đuričić, kazala je da je sve bilo savršeno od samog dolaska avionom, i da su kolege i ona oduševljeni.

“Svi gradovi na primorju su veoma slikoviti, a posebno mi se dopao obilazak budvanske rivijere brodićem”, kazala je Đuričić.

Tokom boravka u destinaciji, predstavnici medija su imali priliku da obiđu Budvu, Kotor i Tivat, te da uživaju na Trećem međunarodnom karnevalu u Tivtu.

Novinarka portala Mondom Nikolina Daminić, rekla je da su u svakom gradu dočekani kao najbliži I zahvalila na gostoprimstvu.

“Na ovom putovanju smo vidjeli Crnu Goru iz nekih drugih uglova i jedva čekam da je ponovo posjetim”, istakla je Diminić.

Novinarka Radio Televizije Republike Srpske, Dajana Mizdark, istakla je da je let, koji traje oko 45 minuta, bio veoma prijatan i da je od ulaska u avion sve bilo odlično.

“Hrana je preukusna, usluga odlična, a svaki grad na primorju ima mediteransku dušu. Potrudićemo se da našim gledaocima prenesemo ovu predivnu atmosferu”, poručila je Tijana Vujičić ispred televizije ATV.

Iz NTO su rekli da zahvaljujući direktnoj avio liniji nacionalne avio kompanije Air Montenegro na relaciji Banja Luka – Tivat, postoje uslovi za generisanje većeg turističkog prometa sa ovog tržišta.

“Imajući u vidu da su turisti iz regiona tradicionalno najbrojniji gosti, NTO će nastaviti sa inteziviranjem promotivnih aktivnosti na ovom tržištu”, navodi se u saopštenju.

Pored NTO, studijsku posjetu podržali hotelska grupa Budvanska rivijera i lokalne turističke organizacije Tivta, Kotora i Budve.

Izvor: MINA

Foto: Antena M

NIKŠIĆ PROGNOZA