Novaković Đurović: Radovi na toplifikaciji Pljevalja idu planiranom dinamikom

Ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović danas je sa izvršnim direktorom EPCG Nikolom Rovčaninom i saradnicima obišla radove na projektima ekološke rekonstrukcije i toplifikacije Pljevalja, kao i branu na Otilovićkom jezeru.

„Jako sam zadovoljna dinamikom kada je u pitanju ekološka rekonstrukcija. Već govorimo o 75% završenih radova. Izvjesno možemo govoriti da će ovaj projekat biti završen u skladu sa realnim rokom. Ono što se čekalo nekoliko decenija, u veoma skoroj budućnosti će biti konačno finalizovano“, rekla je ona.

Kada je u pitanju projekat toplifikacije, ministarka je istakla da sada već govorimo o prvoj fazi realizacije ovog projekta sa izvjesnim vremenskim okvirom da projekat za drugu fazu možemo imati do kraja ljeta, početka jeseni.

„Ono što je mnogo važno jeste da su projekti ekološke rekonstrukcije i toplifikacije sinhronizovani i da oba projekta zajedno mogu dobiti svoju punu realizaciju u realnom roku. Ovo su projekti koji su apsolutno usklađeni sa ekološkim evropskim standardnima i direktivama i mislim da će služiti na ponos čitavoj Crnoj Gori“, zaključila je ministarka Novaković Đurović.

Foto: gov.me

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA