(VIDEO) Noblewood Grupa otvorila vrata svoje fabrike u Nikšiću  

Noblewood Grupa, crnogorska kompanija, poznata po proizvodnji Beluga votke organizovala je Dan otvorenih vrata za medije u prostorijama fabrike u Nikšiću. Akcentovan je angažman kompanije u lokalnoj zajednici i zapošljavanju kadrova, kao i izuzetan kvalitet prepoznat na svjetskim tržištima.

38 miliona eura ulaganja, 214 zaposlenih od kojih 172 u Nikšiću, proizvedeno 2,6 miliona flaša i otpremljeno u 40 država širom svijeta – slika je Noblewood Grupe u Crnoj Gori izraženoj u brojkama, a koje je saopštio Dmitri Nasalski, direktor Marketinga i poslovni vođa premijum portfolija. U startu bilo je angažovano svega nekoliko radnika, a iz mjeseca u mjesec broj je rastao.

Januar je rezervisan za remont Fabrike pa je bilo izvjesno otpustiti izvjesan broj radnika koji će, svakako, u vrijeme velike proizvodnje imati prioritet pri angažovanju. Koliko ih je sa rješenjem na neodređeno Nasalski nije znao tačan broj.

Dolaskom u Crnu Goru Noblewood Grupa najavila je zaposlenje 400 radnika. Nasalski kaže da polako idu prema tom broju jer je to plan za tri godine. Uz to plan je da Fabrika radi punim kapacitetom šest i po miliona flaša. Nalaze se na tržištu širom svijeta, ključna su SAD, Njemačka, Velika Britanija, Francuska, Italija, Izrael.

Razlozi otvaranja Fabrike u Crnoj Gori nijesu jeftina radna snaga, tvrdi Nasalski već prvenstveno zbog njenih ekoloških i geografskih predispozicija.

Proizvodi fabrike u Nikšiću mogu se naći u Australiji, Panami, Južnoj Americi ali će na svakoj flaši pisati da je votka proizvedena u Crnoj Gori, zaključio je Nasalski.

Marina Radojević

Foto: Mediabiro

Video: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA