Nenezić: O LNG-u i TE sa ministrom Mujovićem i potpisnicima Memoranduma

Imajući u vidu visok stepen interesovanja najprije građana Bara, a potom i svih zainteresovanih strana, predsjednik Skupštine opštine Bar, Branislav Nenezić, je za sjutra sazvao kolegijum predsjednika Skupštine čija tema je predstojeći sastanak odbornika Skupštine opštine Bar sa predstavnicima nadležnog ministarstva i predstavnika kompanija potpisnica Memoranduma o razumijevanju o potencijalnoj izgradnji LNG terminala i Termoelektrane u opštini Bar.

Kao rezultat razgovora između ministra energetike i rudarstva u Vladi Crne Gore, prof. dr  Saše Mujovića, i predsjednika Skupštine opštine Bar, Branislava Nenezića, dogovoreno je da se 9. maja održi sastanak odbornika Skupštine opštine Bar sa ministrom Mujovićem i predstavnicima kompanija Enerflex Energy Systems, Olin Wethington i Wethington Energy Innovation koje su potpisnice Memoranduma o saradnji iz 2023.godine, kojim se planira izgradnja LNG terminala u Luci Bar.

“To je dogovoreno nakon prošlonedjeljne sjednice SO Bar, na kojoj je jedan od zaključaka odbornika u lokalnom parlamentu bio vezan za ovaj projekat. Naglašavamo činjenicu da se radi o izuzetno značajnom pitanju za budućnost razvoja našega grada”, kazao je Nenezić.

Čelnici resornog ministarstva i kompanija će u periodu od 8. do 10. maja biti u posjeti Baru i AD “Luka Bar”.

“Na ovaj način dobićemo priliku da čujemo argumente svih zainteresovanih strana, pri čemu kao i do sada ostajemo duboko posvećeni ideji da se u ovom procesu, kao i svim sličnim procesima, moraju poštovati zakoni države Crne Gore i standardi u oblasti zaštite životne sredine, gdje lokalna zajednica može dati nemjerljiv doprinos, sa jasnom porukom da se stav građanki i građana Bara mora čuti, uvažiti, i da sve, u krajnjem, zavisi upravo od njih i da se odluka mora donijeti u Baru”, zaključio je Nenezić u izjavi dostavljenoj medijima.

Foto: Skupština opštine Bar

NIKŠIĆ PROGNOZA