„Ne pada nam na pamet da zloupotrebom zakupa državne imovine omogućimo bilo kom zakupcu sticanje prava svojine“

Poslanik Pokreta Evropa sad (PES) Darko Dragović demantovao je danas na sjednici Skupštine Crne Gore da je grupa poslanika PES-a predala u skupštinsku proceduru amandmane na predlog izmjena i dopuna Zakona o državnoj imovini kojim bi se omogućila prodaja zakupljenog zemljišta.

Vijesti su jutros objavile, a Portal RTNK prenio, da je poslanik PES-a Vasilije Čarapić Skupštini dostavio amandman na izmjene Zakona o državnoj imovini kojim bi se investitorima koji zakupe državno zemljište odlukom Skupštine na periode do 90 godine, omogućilo da preprodaju i na druge načine otuđe objekte koje izgrade na tom zemljištu i samo zemljište.

„Apsurdna laž i pozivam sve građane koji su neistinama uznemireni da pročitaju naš predlog i da se uvjere da su u pitanju neistiniti spinovi određenih medija i da nam apsulutno ne pada na pamet da zloupotrebom zakupa državne imovine na bilo koji način omogućavamo  sticanje prava svojine nad državnim zemljištem bilo kom zakupcu. Upravo ovakvi spinovi i neistine iznijete od strane medijskih djelatnika itekako podrivaju međuljudske odnose, dovode do govora mržnje, mizoginije i svih ostalih anomalija…“, rekao je između ostalog Dragović.

foto:YouTube Skupština CG-screenshot

NIKŠIĆ PROGNOZA