Na crnoj listi KAP, Vektra, Montenegro erlajns…

Vlada Crne Gore objavila je listu sto najviše poreznih dužnika za koje je pokrenut stečajni postupak, a na vrhu su „Pantomarket“, „Montenegro erlajns“, „Radoje Dakić“, „Rudnici boksita“, „Vektra Montenegro“, Kombinat aluminijuma Podgorica“…

Kako su saopštili iz Vlade i Uprave prihoda i carina, u pitanju je „crna lista stečajeva“.

Firma „Pantomarket“ koju je osnovao preduzetnik Panto Vučurović iz Herceg Novog, prema ovim podacima duguje državi 15.851.922 eura. 

Slijedi „Montenegro erlajns“, koji državi duguje 15.720.539 eura. 

Interesantno je da „Radoje Dakić“, akcionarsko društvo u stečaju državi duguje 12.041.966 eura. Na četvrtom mjestu su „Rudnici boksita“ A.D. u stečaju u Nikšiću koji duguju 9.407.536 eura. 

„Vektra Montenegro“, čiji je osnovač Dragan Brković, prijatelj nekadašnjeg šefa države Mila Đukanovića, državi duguje 6.240.114 eura. Takođe, „Kombinat aluminijuma Podgorica“, za čije poslovanje se vezalo više neuspješnih privatizacija, danas državi duguje 5.859.592 eura. 

Zanimljiv je primjer i bolnice „Meljine“, gdje prema podacima Vlade dug iznosi 3.881.557 eura. Na crnoj listi su i ulcinjska Solana, Radio televizija „Atlas“, „Bjelasica Rada“ iz Bijelog Polja i fabrika vod „Lipovo“ u Kolašinu. Dug „Simon Vojaža“ iz Berana iznosi 181.747 eura. 

Na crnoj listi je i firma „MVM Invest“ iz Budve koja se povezuje sa biznismenom Blažom Dedićem. Dedić je godinama bio na meti srpskog tužilaštva zbog navodnih veza sa optuženim pljevaljskim narkobosom Darkom Šarićem, ali on je te optužbe odbacivao. 

Tu je i firma „Mermer i graniti Košuta“, kao i kompanija „Drilon“ iz Ulcinja.

Kompletnu crnu listu stečajeva možete pogledati ovdj

NIKŠIĆ PROGNOZA