Mujović: U najkraćem roku riješiti zahtjeve radnika Rudnika Boksita

Bivši radnici Boksita zadovoljni su ishodom sastanka sa ministrom energetike i rudarstva Sašom Mujovićem sa kojim su razgovarali o višegodišnjim problemima. Za sat i po biće poznato hoće li prekinuti rudokop i eksploataciju rude. Ministar je obećao da će u najkraćem roku riješiti njihove zahtjeve.

Podsjetimo, radnici traže isplatu po raznim osnovama koje iznose gotovo tri miliona eura.

„Za neki sat ili sat i po vremena imaćemo konačnu informaciju i stav radnika, bivših radnika Rudnika Boksita, o tome da li će odblokirati ulaz u jamu Seoce i da li ćemo imati mogućnost da radnici koji su aktuelno zaposleni u Rudniku Boksita obavljuju normalno svoje djelatnosti“, kazao je Mujović. 

On je istakao da su danas imali konstruktivan razgovor te da je to pokazatelj da moraju razgovarati, da se moraju uvažavati i da je to jedini i pravi način kako mogu riješiti probleme.

„Imali smo zaista i otvorenu ruku i rekao bih konstruktivan stav i gospodina Pejovića, vlasnika kompanije Uniprom, koji se obavezao i obećao da će otkupiti tu uslovno rečeno spornu teritoriju i doprinijeti da se ovaj problem na najbrži mogući način riješi“, dodao je on.

Predstavnik radnika Danilo Korać kazao je da će u svemu što bude do njih, nastojati da pomognu.

„Da dovedemo u red i da bi počelo da se radi. Ali, kažem vam, ne mogu ništa bez saglasnosti ostalih drugova“, kazao je on.

Foto: gov.me

NIKŠIĆ PROGNOZA