Mujović sa direktorom Rudnika uglja: Izazova mnogo, od Spajića podrška

Rudnik uglja je važan resurs sa ogromnim potencijalima, a izazova ima mnogo i moraju rješavati što prije, poručio je ministar rnergetike i rudarstva Saša Mujović sa novoizabranim direktorom Rudnika uglja AD Pljevlja Mihailom Potparom.

Kako je istakao Mujović, neophodne su konkretne aktivnosti u pravcu rješavanja nekih pitanja koja su od krucijalnog značaja za nastavak poslovanja preduzeća i u tom smislu menadžment kompanije ima podršku kako resora energetike i rudarstva tako i Vlade u cjelini.

„Očekujem rezultate, očekujem konkretne predloge i aktivnosti, a podrška ministarstva energetike i rudarstva neće izostati. Na zajedničkom smo zadatku, jer je pred nama ozbiljan posao“, naglasio je Mujović.

Kako je saopšteno iz ministarstva, osim ovog projekta i poslovnih planova menadžmenta za narednu godinu, tema razgovora bila je i ekološka rekonsktrukcija termoelektrane Pljevlja, potencijali za izgradnju i nekih drugih privrednih subjekata, kao što je cementara i krečana.

„Za rješavanje svih izazova koji su već sada pred nama, ali i onih koji nas očekuju potrebna je maksimalna operativnost kako privrednih subjekata tako i državnih institucija, na tome ćemo insistirati od početka rada u ovom mandatu, ja kao resorni ministar, ali i premijer Milojko Spajić koji pruža punu podršku i očekuje posvećenost i odgovornost za preuzete obaveze. Izazovi jesu veliki, ali podaci i planovi koje sam danas čuo, daju mi za pravo da vjerujem da ćemo zajedničkim zalaganjem mnoge stvari pokrenuti na bolje, zaključio je ministar energetike i rudarstva“, zaključio je Mujović. 

Foto: Vlada Crne Gore

NIKŠIĆ PROGNOZA