Mujović: Podrška Spajića ključna za iznalaženje održivog rješenja za EPCG Željezaru

U cilju rješavanja situacije u EPCG Željezari Nikšić, predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić i ministar energetike i rudarstva prof. dr Saša Mujović razgovarali su o aktuelnim ponudama za ovu kompaniju i razmatrali opcije za održivu budućnost preduzeća.

“Moram priznati da ovaj nivo posvećenosti i angažovanja premijera Spajića oko rjesavanja pitanja EPCG Željezare predstavlja pravi primjer brige odgovornog državnika za kreiranje održive budućnosti kompanije i zaštite radnika. Meni, kao resornom ministru, ovo olakšava poziciju i čini me sigurnim da ćemo opravdati očekivanja Željezaraca, Nikšića i Crne Gore”, istakao je Mujović.

Mujović je tokom dana razgovarao i sa predstavnicima Elektroprivrede Crne Gore, Milutinom Đukanovicem, Ivanom Bulatovićem i Ljubišom Đurkovićem o svim otvorenim pitanjima vezanim za ponude zainteresovanih ulagača. Zajednički stav je da se za Željezaru mora naći ozbiljan investitor sa kvalitetnim rješenjima i biznis planom, te da se greške počinjene tokom prethodnih privatizacija ne smiju ponoviti.

Mujović je pokrenuo sve aktivnosti kako bi do 28. juna kada je Skupština akcionara EPCG, Vlada Crne Gore imala stav o ponudama.

Foto: gov.me

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA