Mujović sa bivšim radnicima Boksita: Razgovore nastaviti kako bi se što prije pronašlo rješenje

U organizaciji  ministra energetike i rudarstva prof. dr Saše Mujovića danas je održan sastanak sa predstavnicima bivših zaposlenih rudnika Boksita u stečaju, koji su izražavajuće nezadovoljstvo situacijom u kojoj se nalaze blokirali plato rudokopa Seoca. 

Kako je saopšteno iz tog resora, ovo pitanje povezano je dominatno sa nadležnostima resora rada i socijalnog staranja, pa je sastanku  takođe prisustvovala i ministarka Naida Nišić. Intencija današnjih razgovora  je da se pitanja koja opterećuju bivše radnike analiziraju i pronađu adekvatna rješenja.

„Kako bi zajedno i što prije došli do konkretnih aktivnosti, dogovoreno je da ministarstvo rada i socijalnog staranja u najkraćem roku utvrdi status potraživanja bivših zaposlenih rudnika Boksita u stečaju i to u dijelu koji se odnosi na poreze i doprinose“, navodi se u saopštenju.

Predstavnici bivših zaposlenih su dostavili ministarstvu enegetike i rudarstva i ministarstvu rada i socijalnog staranja ukupna potraživanja po osnovu zarada, zimnica, regresa i jubilarnih nagrada.

Mujović je, kako se dodaje, informisao bivše zaposlene da će nakon objedinjavanja i analize prikupljenih podataka ministarstvo energetike i rudarstva obavijestiti Vladu Grne Gore o  ovom problemu, a o čemu će i sami radnici biti kontinuirano obaviještavani.

„Bivši zaposleni odlučni su nastave sa blokadom i protestima do iznalaženja protesta.
Zajednički zaključak današnjeg sastanka je da se razgovori nastave kako bi se što prije pronašlo rješenje izlaska iz ove situacije“, zaključuje se u saopštenju.

Foto: RTNK

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA