Mugoša: Predviđeno zaduživanje u naredne tri godine je oko tri milijarde eura

Predviđeno zaduživanje u naredne tri godine je oko tri milijarde eura, naveo je poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša.

 

“Iz Fiskalne strategije… Predviđeno zaduživanje u naredne tri godine je oko tri milijarde eura… Nedostajuća sredstva za 2025. godinu projektovana na oko milijardu i 100 miliona eura, dok je predviđeno zaduživanje oko 900 miliona eura. Iznos nedostajućih sredstava za 2026. godinu projektovan je na oko 614 miliona eura, dok je predviđeno zaduživanje u iznosu od 730 miliona eura”, naveo je Mugoša na mreži X.

Kako je dodao, iznos nedostajućih sredstava za 2027. godinu od oko milijardu i 247 miliona eura, dok je predviđeno zaduživanje u iznosu od milijardu i 100 miliona eura.

“Konstantno povećanje neproduktivne i mandatorne potrošnje gdje se malo ili uopšte se ne radi na optimizaciji troškova. Uz ograničeni rast prihoda koji nije proizvod preduzimanja suštinskih strukturnih reformi usmjerenih ka diverzifikaciji, poboljšanju produktivnosti i konkurentnosti crnogorske ekonomije već se oslanjanja na upitne projekcije porasta potrošnje koja je proizvod administrativne ekonomije a ne ozbiljne i promišljene dugoročne strategije ekonomskog razvoja”, rekao je Mugoša.

Foto: SD

NIKŠIĆ PROGNOZA